Nyheter

Utbränd - ny samtalsgrupp hjälper anhöriga

Den som lever nära en person som lider av utmattningsdepression måste oftast ta ett stort ansvar för att det praktiska familjelivet ska fungera.

Psykisk ohälsa ger längre sjukskrivningar

Lång väg tillbaka till jobbet. Psykiatriska diagnoser är förknippade med de längsta sjukskrivningarna, visar nya siffror från Försäkringskassan.

Nätterapi effektivt vid hälsoångest

Hälsoångest kan behandlas effektivt med hjälp av internetbaserad KBT. Det framgår av ett projekt som nu belönats med Athenapriset.

Ny serie i SVT om självmord

I den nya serien medverkar personer som drabbats av självmord på olika sätt, däribland anhöriga.

Nätterapi och motion – effektivt vid psykisk ohälsa

Terapi på nätet och motion ger bättre effekt vid psykisk ohälsa än traditionell behandling i primärvården, visar ny studie.

Ny app ska stödja barn och föräldrar på BUP

En utredning för till exempel ADHD kan verka krånglig och besvärlig. Nu har Region Västmanland tagit fram en app som ska göra processen lättare att förstå.

”De nya riktlinjerna måste kompletteras”

De nya riktlinjerna för behandling av depression och ångest måste även innehålla information om fysisk aktivitet, anser Läkaresällskapet.

Digital plattform ska stödja unga nyanlända

På uppdrag av regeringen lanseras nu en webbplats för unga nyanlända. Den innehåller bland annat information om psykisk ohälsa.

TV-tips: Ny serie med fokus på depression och självmord

Sofia Helin och Anne Lundberg i tv-serie med fokus på självmord.

Allt fler drabbas av psykisk ohälsa

Den psykiska ohälsan fortsätter att öka i Sverige. Mer än varannan ung kvinna besväras av ängslan, oro och ångest, enligt en ny rapport.