Nyheter

Myndighets-podd fokuserar på psykisk ohälsa

I det senaste avsnitt av Socialstyrelsens podd ”På djupet” diskuteras nya nationella riktlinjer och psykisk ohälsa hos barn och unga.

Kraftig ökning av psykisk ohälsa bland barn och unga vuxna

Psykisk ohälsa hos barn har ökat med över 100 procent på tio år. För unga vuxna är ökningen närmare 70 procent. Det visar en ny rapport.

Fyra miljoner till SHEDO:s stödarbete

Föreningen SHEDO och Region Skåne har ingått ett partnerskap. Det innebär att SHEDO får fyra miljoner till sitt arbete att stödja drabbade och deras anhöriga.

Inspirationsmaterial om anhörigas situation

Det finns ett stort behov för anhöriga till personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar att få träffa varandra. Det konstaterar Attention i ett inspirations- och diskussionsmaterial.

Stöd och behandling med iKBT

Nu införs en ny behandlingsform i Norrbotten mot oro, ångest och långvarig smärta – kognitiv beteendeterapi via internet, iKBT. Först ut är tolv hälsocentraler.

Svensk forskning lyfter fram förebyggande föräldrastöd

Preventiva program som ”Familjepeppen” kan förebygga psykisk ohälsa hos föräldrar. Det visar ny studie från Umeå universitet.

Det bästa anhörigstödet – en väl fungerande vård och omsorg

En väl fungerande vård och omsorg är det bästa anhörigstödet. Den slutsatsen drogs under inspirationsdagen om stöd till anhöriga till personer med psykisk ohälsa.

Nu stärks brukarnas inflytande

Nio myndigheter har enats om gemensamma rekommendationer för att stärka brukarnas inflytande över framtida satsningar och forskning. NSPH har deltagit i arbetet.

Webbinarium: Nätbaserat stöd till anhöriga till personer med psykisk ohälsa

Webbinariet kommer att ge exempel på pågående projekt inom området och vi kommer också få ta del av intressanta forskningsresultat.

Anhörigprojekt flyttar in hos Nka

Nu kan du ta del av det samlade materialet från Anhörigprojektet och Vemhjalper.se på Nka:s webbplats. Syftet med materialet är att förbättra anhörigas situation i samband med psykisk ohälsa.

Föregående1234567...