Webbinarium: Mötet med barnet

Tid
Ämne
Webbinarium: Mötet med barnet
Plats
På webben
Skapad

Fysioterapi för barn med svår funktionsnedsättning ur ett föräldraperspektiv.

Mötet med barnet

Mötet med barnet

Åsa Bartonek fysioterapeut och docent på Karolinska institutet och Anette Stolpe sjukgymnast inom Habiliteringen i Stockholm presenterar boken Mötet med barnet - Fysioterapi för barn med svår funktionsnedsättning ur ett föräldraperspektiv.

Centralt i tankesättet som beskrivs i boken är synen på rörelse och hur motoriken är påverkad av hur barnet reagerar på intryck från sina sinnen, sensomotoriken. Åsa och Anette kommer under webbinariet att berätta om hur sinnen och motorik är påverkade av varandra och hur fysioterapeuten genom att observera och analysera kan ge vägledning till föräldrar, och andra som arbetar nära barnet, om hur man bäst handhar barnet i vardagen.

När?
Torsdag den 12 mars kl 14:00-15:15

Var?
På webben Via läroplattformen ZOOM

Anmälan

Anmälan är öppen för alla som är intresserade och är helt kostnadsfri

Klicka här för anmälan

Bild på Mona  Pihl
Mona Pihl

Möjliggörare och praktiker

0480 418036

Jag är sjuksköterska och har arbetat större delen av mitt yrkesverksamma liv inom habilitering. Jag började på ett korttidshem för barn med flerfunktionsnedsättning och stort behov av medicinsk omvårdnad i Uppsala, Regnbågen, och därefter arbetade jag under många år på barn- och vuxenhabiliteringen i Uppsala. De senaste tre åren har jag arbetat som enhetschef på vuxenhabiliteringen i nordvästra Skåne.

 

Senast uppdaterad 2020-01-28 av Paul Svensson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson