Jag vill- appen

Jag vill- appen är ett gratis hjälpmedel för delaktighet. Egna aktivitetsbilder kan läggas in och sedan kan den som behöver kommunicera vad han eller hon vill göra. Via appen kan man också samtala med hjälp av bilder, starta olika datorprogram, välja webbsidor eller mediaspelare för musik, filmer och bildspel.

Björn Breidegard på Certec, Lunds tekniska högskola har utvecklat appen tillsammans med Mats Sjögren och Sara Johansson som arbetar inom den dagliga verksamheten i Malmö.

– Vi visste inte från början att den skulle bli så populär, säger Björn Breidegard. Den används av personer med kognitiva funktionsnedsättningar, talsvårigheter, rörelsehinder, men också av personer som till exempel har drabbats av stroke.

Appen kan användas i windowsmiljö och fungerar bäst på tryckkänsliga skärmar. Projektet har finansierats av Sparbankens Finns framtidsstiftelse och Allmänna Arvsfonden. Appen blev klar för ett halvår sedan, men utvecklas fortfarande. Alla som vill är välkomna att höra av sig med synpunkter till bjorn@certec.lth.se

Ladda ner appen här!

Senast uppdaterad 2014-02-21 av Paul Svensson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson