Filmer

 Tre filmer om Vändpunktens projekt i förskolan
Syftet med projektet är att ge stöd till personal på förskolan i frågor som gäller föräldrar med missbruk och att tidigare kunna upptäcka och ge stöd åt familjer med missbruksproblem.

Två filmer med föreläsning av Birte Hagström som handlar om "Att uppmärksamma det lilla barnet när föräldern har egna problem som psykisk ohälsa och/eller missbruk." och "Vad kan jag göra när jag är orolig över att ett litet barn inte får den omsorg som behövs?"

Emmi var 10 år när hennes mamma dog. Ingen ville prata med henne om det. Hon önskar att de vuxna runt henne hade ställt frågor, lyssnat och varit öppna med sina egna känslor. Och hon önskar att någon på sjukhuset hade erbjudit hjälp. Men det fanns en lärare som förstod och som inte gav upp. Emmi Henriksson berättar om sina erfarenheter för att få andra att fråga och lyssna.

Hur är det i Skolan för barn som är anhöriga? Jenny Eriksson som är ambassadör för Ung anhörig var 16 år när hennes pappa dog. Jennys pappa hade Alzheimers sjukdom. Jessica Arvik från maskrosbarn levde i en familj med våld och missbruk. Ta del av deras berättelser och om hur viktiga vuxna och skolan är när barn och unga är anhöriga.

Senast uppdaterad 2015-10-02 av Paul Svensson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson