Webbplatser

Bild av olika webbplatser

Har du en förälder eller närstående som har en allvarlig sjukdom, psykiska svårigheter, missbrukar eller som oväntat avlidit? Här har vi samlat webbplatser där du som barn eller ung anhörig kan få stöd.

1177- Våga berätta
Har du en hemlighet som gör dig ledsen eller orolig?
Då ska du inte behöva vara ensam med det. Du har rätt att få den hjälp du behöver för att må bra.
Läs mer om 1177 - våga berätta på deras webbplats (nytt fönster)

BRIS
Barnens rätt i samhället verkar som en länk mellan barn, vuxna och samhälle dit barn och ungdomar upp till 18 år anonymt och kostnadsfritt kan vända sig när de behöver stöd från en vuxen.
Läs mer om BRIS på deras webbplats (nytt fönster) 

Kuling
Mötesplats för dig som har en förälder med psykisk sjukdom.
Läs mer om Kuling på deras webbplats (nytt fönster) 

Livlinan 
En sajt för dig som är ung och lever nära någon som mår psykiskt dåligt. 
Läs mer om Livlinan på deras webbplats (nytt fönster) 

Maskrosbarn 
Ideell förening som stödjer ungdomar som har föräldrar som missbrukar och eller är psykiskt sjuka.
Läs mer om Maskrosbarn på deras webbplats (nytt fönster) 

Trygga Barnen är en ideell barnrättsorganisation som stödjer barn och unga som växer upp familjer med missbruk-, beroendeproblematik och/eller psykisk ohälsa. Vi finns tillgängliga 365 dagar om året.
Läs mer om Trygga Barnen på deras webbplats 

Koll på SOC
En webbplats riktad till barn och unga med information om vad socialtjänsten gör. Webbsidan drivs av Barnombudsmannen. Läs mer om Koll på SOC på deras webbplats (nytt fönster)

Bufff
Barn och ungdom med förälder/familjemedlem i fängelse. Många barn har en familjemedlem i fängelse, häkte eller frivård. Bufff är en organisation som arbetar för att förbättra villkoren och ge stöd till barn. Läs mer om Bufff på deras webbplats (nytt fönster).

Randiga huset
Vi på Randiga Huset vet att det är till stor hjälp att träffa andra som varit med om en liknande händelse i sitt liv. Hos oss kan du få hjälp oavsett om du själv är drabbad, känner någon som är det, eller om du i din yrkesroll kommer i kontakt med någon som drabbats. Läs mer om Randiga huset på deras webbplats (nytt fönster).

Nära Cancer 
För dig som är ung och står nära någon som har cancer, eller står nära någon som har dött av sjukdomen. Här möter du andra unga i liknande situation och kan få svar på dina frågor av sjukvårdspersonal. Kunskap i området får du här både genom texter, filmer och radioprogram. Läs mer om Nära Cancer på deras webbplats (nytt fönster).
Här hittar du Nära Cancers filmer om sjukdomen (nytt fönster)

Drugsmart
På Drugsmart hittar du information om alkohol och andra droger. Om du inte hittar den information du söker kan du ställa en anonym fråga till våra experter. Läs mer om Drugsmart på deras webbplats (nytt fönster).

Senast uppdaterad 2014-08-18 av Josefine Göransson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson