Hjälpmedel

Ett hem där det bor ett barn med flerfunktionsnedsättning fylls snabbt med hjälpmedel. Barnvagnen byts ut mot Hjälpmedelscentralens, matstolen som aldrig funkade byts ut och plötsligt är skötbordet för litet. Sedan rullar det på med rullstol, gåstol, säng, liftar, hygienstol, lampor, knappar, kommunikationshjälpmedel och kanske en cykel?

Hjälpmedel skrivs ut av ditt barns sjukgymnast, logoped eller arbetsterapeut. Vänd dig till din habilitering om du saknar något.

Headpod

Ylva Dahlen med headpodHeadpod är ett dynamiskt huvudstöd för barn med begränsad huvudkontroll

Headpod är utvecklad av en spansk ögonkirurg med syftet att barnet ska få möjlighet att röra huvudet fritt, och därmed stärka sina nackmuskler. Den passar bäst till barn mellan två och tolv år och kan förhindra kroniska felställningar i nacken.

Ylva Dahlén med en headpod.

Hopp-o-lek

Familjen framför Hopp-o-lekHoppolek är en rund plattform som kan hoppa, vibrera och snurra, speciellt framtagen för barn med flerfunktionsnedsättning. Att använda Hoppolek regelbundet motverkar troligen benskörhet, men framför allt är den en rolig trycka-hända-upplevelse som känns i hela kroppen.

Familjen Nordmark med pappa Micke, mamma Anna och Hugo.

Skidåkning för alla

Senast uppdaterad 2016-01-11 av Paul Svensson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson